Έρπητας: Η πάθηση και πως θεραπεύεται ;

 Του Παναγιώτη Φωτογιαννόπουλου. ( Περιοδοντολόγος )

Διάφορες θεωρίες υπάρχουν για το πού βρίσκεται και πώς εμφανίζεται ο ιός του έρπητα.Μία άποψη αναφέρει ότι ο ιός βρίσκεται κρυμμένος στα νευρικά στελέχη και

μεταναστεύει προς το στόμα, άλλη άποψη αναφέρει ότι ο ιός κρύβεται στους σιαλοαδένες, ενώ μία άλλη υποστηρίζει ότι ο ιός προσβάλλει τον άνθρωπο από το εξωτερικό περιβάλλον.

Εμφανίζεται συνήθως στο δέρμα των χειλιών στη μέση ή στις γωνίες του στόματος και έχει τη μορφή φυσαλίδων που περιέχουν υγρό. Μπορεί να εμφανιστεί όμως και στο πρόσωπο, στα δάχτυλα των χεριών και στα γεννητικά όργανα. Οι γυναίκες προσβάλλονται πιο συχνά από τους άντρες.

Η ερπητική ουλοστοματίτιδα είναι η πάθηση όπου εμφανίζονται πολλές φυσαλίδες έρπητα μέσα στο στόμα, τα ούλα αιμορραγούν και συνήθως υπάρχει πυρετός 39- 40o C με διογκωμένους λεμφαδένες.
 
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Χρησιμοποιούμε διάφορα ήπια στοματικά αντισηπτικά διαλύματα και ειδικές αλοιφές για τα χείλη. Συνήθως μια συνεδρία με θεραπεία LASER είναι αρκετή για να ανακουφίσει από τα συμπτώματα και να υποχωρήσει η ερπητική βλάβη.  η:

 

πηγη: toothnews

 

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

logo-osait2jpg.jpg

Είσοδος

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ακολυθείστε μας στα social media (σύντομα διαθέσιμα):


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
2631 0 51321
 -
 ΛΙΑΚΑΤΑ 10, 30200 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ